UDRUGA AKADEMSKIH GRAĐANA I STUDENATA ACADEMICO

Academico je neprofitna, nevladina Udruga koja se od 2008. godine bavi raznim aktivnostima koje su osmišljene u nekoliko podrgupa:

  • ČOVJEK ZNA, POSLUŠAJ GA! Grupa predstavlja edukativna predavanja s popularno-znanstvenim temama. Tijekom godina smo imali čast ugostiti predavače: Vladimira Paara, Jadranku Vuković Rodriguez, Davora Pavunu, Davora Rostuhara, Maju Bonačić, Bertu Šalaja, Ivu Banca…
  • POMAŽEM! Grupa predstavlja niz humanitarnih aktivnosti za opće dobro naše zajednice i pomoć pojedincima i udrugama našeg grada i okolice.
  • AKTIVNO ZA BOLJI BROD! Grupa predstavlja dugogodišnji projekt usmjeren poticanju povećanja aktivnosti pojedinaca i ciljanih skupina na razvoju civilnog društva.
  • AKTIVNO MLADI! Grupa je usmjerena na osnaživanje ciljanih skupina mladih i djece na aktivno sudjelovanje u društvenom životu našeg grada i okolice u svrhu povećanja kvalitete života u našoj zajednici.

Cilj i djelatnost udruge je promicanje znanja, sposobnosti i poštenja kao temeljnih faktora uspjeha u akademskim, poslovnim i društvenim krugovima te njihovo adekvatno vrednovanje u društvu, stvaranje mreže stručnjaka i kontakta iz akademskog, poslovnog i društvenog područja, organiziranje raznih akademskih, poslovnih i društvenih projekata, organizacija vanjske podrške u pružanju specifičnih intelektualno-konzultacijskih usluga za potrebe članova, promicanje i unapređivanje kreativnog stvaralaštva, starih vještina, ideja o zdravom i kvalitetnom življenju te kvalitetnom i organiziranom načinu provođenja slobodnog vremena; okupljanje svih zainteresiranih građana, posebice mladih, radi organiziranog djelovanja sukladno interesima članova; osmišljavanje i kvalitetno organiziranje slobodnog vremena članova prema njihovim interesima, razvijanje prijateljstva među članovima, smisla za timski rad i suradničke odnose, socijalne interakcije, stvaralačkog razmišljanja i rješavanja problema te humanitarno djelovanje i volonterstvo. Posebna se pozornost posvećuje radu mladih i s mladima, a s ciljem osnaživanja njihove uloge u društvu, njihove neformalne edukacije, poticanju aktivnog građanstva i poboljšanju kvalitete života mladih.

KONTAKT:

e-mail: academico.brod@gmail.com

Link web stranica:  www.academico.hr

Link Facebook: https://www.facebook.com/groups/9097507977/