Kazališno-koncertna dvorana IBM

Kazališno-koncertna dvorana IBM

Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić (u daljnjem tekstu KKD Ivana Brlić-Mažuranić) ustanova je kulture u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.

Primarno djelovanje Ustanove jest organizacija različitih kulturnih i drugih programa: kazališnih predstava za djecu i odrasle, koncerata solističke, komorne, zborske i orkestralne glazbe, baletnih i drugih glazbeno-scenskih programa. Usto, Ustanova sudjeluje u organizaciji te pruža kadrovsku i tehničku potporu udrugama, ustanovama, školama, vrtićima te drugim fizičkim i pravnim osobama koje priređuju dramske, plesne i glazbene programe, stručne skupove, svečane akademije i proslave u prostorima dvorane (velikoj dvorani, amfiteatru i holovima).

KKD Ivana Brlić-Mažuranić 2013. preuzela je brigu o prostoru Centra mladih i o organizaciji njegova rada. Centar mladih renoviran je prostor u Starčevićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Najveći dio programa ostvaruje se u prostorima KKD-a Ivana Brlić-Mažuranić.

KKD Ivana Brlić-Mažuranić jedan je od partnera u projektu Kulturni centar mladih – Razvoj javno-civilnog partnerstava u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar) čime se  obvezuje za sljedeće projektne aktivnosti: zapošljavanje koordinatora kulturnih i umjetničkih programa i stručnog suradnika za odnose s javnošću na puno radno vrijeme u Centru mladih poštujući svoje uobičajene procedure zapošljavanja; organizaciju plesnog programa Pokret i ples uz angažman voditelja, koreografa, voditelja plesnih grupa i glumaca; nabavu projektora, platna, opreme za pozornicu i razglasa za potrebe Centra mladih. Također se obvezuje za provedbu postupka javne nabave u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom. KKD Ivana Brlić-Mažuranić osigurat će nesmetanu provedbu svih projektnih aktivnosti od strane partnera organizacijom rasporeda korištenja prostora Centra.

KKD Ivana Brlić-Mažuranić kao predstavnik javnog sektora surađivat će s udrugama civilnog društva i umjetničkim organizacijama s kojima će zajednički koristiti prostorije Centra mladih te ih kroz novozaposleni kadar poduprijeti u marketinškim, operativnim i administrativnim izazovima i time pospješiti razvoj kulturne i umjetničke ponude u Gradu Slavonskom Brodu. Također će KKD Ivana Brlić-Mažuranić kao upravitelj Centra mladih intenzivno doprinijeti kvaliteti implementiranog koncepta sudioničkog upravljanja nad Centrom  podržavajući primjenu modela rada Centra u praksi, čija će priprema biti povjerena vanjskim stručnjacima. Sudjelovat će na planiranoj tribini i edukacijama sa svrhom promocije koncepta sudioničkog upravljanja i njegove primjene u Slavonskom Brodu.

 

Kontakt podaci:

KAZALIŠNO KONCERTNA DVORANA

IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ

Trg Stjepana Miletića 12

35000 Slavonski Brod

kkd-ibm@kkd-ibm.hr