JAZZ-VEČER BRUNE MIČETIĆA U CENTRU MLADIH
21/02/2019
kulcentar (425 articles)
Podijeli

JAZZ-VEČER BRUNE MIČETIĆA U CENTRU MLADIH

JAZZ-VEČER U CENTRU MLADIH

Najveći domaći heavy-metalac među jazzerima i najveći jazzer među heavy-metalcima.

BRUNO MIČETIĆ, prof. Jazz-gitare

Bruno Mičetić diplomirao je 2009. godine na Kartenlandes konzervatoriju u Klagenfurtu te je do sada objavio nekoliko studijskih izdanja raznih žanrova u suradnji s brojnim glazbenicima iz regije: Phantom WhisperFat ManagerDatesKeopsPred lice sudbiniBeauty Of Your Soul… Nastupao je na svim prestižnim jazz-festivalima u regiji i surađivao s brojnim eminentnim hrvatskim i stranim glazbenicima.

Surađuje s renomiranim glazbenicima kao što su Primož Grašić  Ratko Divjak i Joe Kaplowitz. Nastupao je na brojnim festivalima kao što su; Jazz u Lapidariju, Međunarodni jazz-festival Crikvenica, Spring time Osijek, Jazz time festival Rijeka, Jazz in Sax Novi jazz-festival i na drugim manjim festivalima. Utemeljitelj je i osnivač projekta Rab Jazz Festival.

Od uspješnih projekata izdvaja se projekt Mičetić – Ružić, gdje je gost mladi bubnjar Dušan Kranjac, poznat po nastupima s 2 Cellos te prestižni kontrabasist Henri Radanović s kojim objavljuje i album Fat Manager.

O novom projektu kojeg će prezentirati u Centru mladih, Bruno je rekao: Album „Capturing the moment“ sniman je u jesen prošle godine u studiju Srđana Sekulovića Skansija, a sadrži pet pjesama koje su inspirirane svakodnevnicom koja me je okruživala, sa svime što mi se dešavalo u životu. Album je snimala ista ekipa s kojom surađujem neko vrijeme (Dado Marinković, Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Goran Rukavina), a radili smo i predhodni Beauty of your soul, s time da ovaj album ipak soundovski ima mali odmak od predhodnog ka fusion stilu. Na ovom sam albumu želio nekako približiti svoj rokerski izričaj jazzu, probao sam spojiti moje dvije ljubavi, nekako kao da sam ih probao pomiriti. Imao sam odlične glazbenike oko sebe koji su taj moj sound nekako napravili još boljim i ovim putem im svima zahvaljujem.

 

 

Facebook komentari
#wpdevar_comment_2 span,#wpdevar_comment_2 iframe{width:100% !important;}
kulcentar

kulcentar