Eksperimentalni film u Centru mladih
08/11/2019
kulcentar (314 articles)
Podijeli

Eksperimentalni film u Centru mladih

EKSPERIMENTALNI FILMOVI IVANA FAKTORA
   Gost-prezenter: IVAN FAKTOR
 
 U četvrtoj, pretposljednjoj, projekciji Palube 7 u ciklusu eksperimentalnog filma ponovno ćemo moći uživati u filmovima domaćeg autora. Ne samo to, autor će nam i doći u goste te prezentirati svojih 5 kraćih filmova.
 Ivan Faktor (rođen 1953. u mjestu Crnac) bavi se eksp. filmom, videom, video-instalacijama i fotografijom. Filmove snima od sredine 70-ih, a djeluje i u konceptualističkim akcijama, na izložbama, održava performanse, postavlja instalacije i multimedijalne izložbe. Dobitnik je mnnogih domaćih (2 godišnje nagrade za kulturu Vladimir Nazor) i stranih (predstavnik Hrvatske na Venecijanskom te biennalu u Sao Paolu) priznanja. 
 Autor svoje nadahnuće traži ponajvećma u Fritzu Langu, što će posjetitelji Palube imati prigodu vidjeti u ponedjeljak u 20 h u Centru mladih; naime, od 5 filmova koji će biti na repertoaru, izdvajamo 2: suđenjem u Langovu filmu M (191) nadahnut Kangaroo Court (2007) te zvučnim zapisom iz istog Langova klasika popraćen i nagrađivani dokumentarac s prizorima ratnog Osijeka- Das Lied ist aus (2002).
 Stoga, pozivamo sve zainteresirane i ovoga ponedjeljka u Centar mladih jer uz gosta-prezentera Ivana Faktora i večeras na Palubi 7 najbolje Faktorove eksperimentalne filmove gledam!
 
(Autor teksta: Hrvoje Gažo, tajnik Palube 7)
 
 
ULAZ JE SLOBODAN!

Prijava:

kulcentar

kulcentar