Ciklus nijemih komedija Palube 7 – Potjera za zlatom, 1925., Charlie Chaplin
06/09/2019
kulcentar (272 articles)
Podijeli

Ciklus nijemih komedija Palube 7 – Potjera za zlatom, 1925., Charlie Chaplin

 Pozivamo vas na nova zanimljiva događanja u KUL centru!

Paluba 7 u sklopu projekta Kul centar ponedjeljkom prikazuje projekcije filmova.

Ovoga rujna prikazujemo ciklus nijemih komedija.

Počinjemo već u 𝒑𝒐𝒏𝒆𝒅𝒋𝒆𝒍𝒋𝒂𝒌, 9. 𝒓𝒖𝒋𝒏𝒂 u 20 𝒔𝒂𝒕𝒊 u Centru mladih (Starčevićeva 11) filmom Potjera za zlatom (The Gold Rush, 1925)

Ulaz je, kao i uvijek, besplatan! 

Više o ciklusu i filmu pročitajte iz pera tajnika kluba Palube 7, Hrvoja Gaže.

“Evo i teksta najave za prvi film našeg ciklusa Tišina, smijemo se. U njemu ćemo tijekom rujna, a i početkom listopada, prikazati u 5 ponedjeljaka neke od najpoznatijih i najuspješnijih filmova velikana nijeme komedije (Chaplin, Arbuckle, Keaton, Stanlio i Olio, H. Lloyd) te ujedno i proslaviti 300. projekciju Palube 7!
 
 Najava za ponedjeljak, 9. rujna:
 
 Charlie Chaplin: POTJERA ZA ZLATOM (The Gold Rush, 1925)
 
 Ciklus velikana nijeme komedije (podnaslovljen Tišina, smijemo se) Paluba 7 otvara u ponedjeljak, 9. rujna. U Centru mladih u 20 h na rasporedu je najkomercijalniji film velikog Charlieja Chaplina POTJERA ZA ZLATOM. U njemu, a nadahnut stvarnim događajima u vrijeme “zlatne groznice” kad su se mnogi tragači dali u potjeru za zlatom, ali mnogi u toj ludnici gubili i živote i razum, živeći u oskudici, gladi, na velikim hladnoćama, Chaplin na svoj gorko-slatki način tragikomično dočarava svakodnevicu jednog tipičnog tragača. Film obiluje sada već klasičnim scenama (večera u kojoj je na meniju- cipela!, ples žemlji na vilici, napeta scena kolibe koja visi nad provalijom) i reprezentativni je primjer autorove socijalne kritike koja se krije odmah ispod površinske urnebesne komike koja tu kritiku prekriva baš kako je zemlja i kamen nekad prekrivala zlatne žile u bespućima Aljaske….
 Više o filmu može se saznati na Facebooku Palube 7, a prije samog filma o Chaplinu i samom ostvarenju uvodnu riječ održat će tajnik KK Paluba 7 Hrvoje Gažo.
 
 Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i na ovoj i na ostalim projekcijama ponedjeljcima u Centru mladih jer… Na Palubi 7 najbolje nijeme komedije gledam(o)!” (Autor teksta: Hrvoje Gažo)
 
Na projekcije se možete prijaviti putem donjeg obrasca:

kulcentar

kulcentar